VillaparkCadzandBad.nl Communicatieplatform Noordzee Résidence Cadzand-Bad
Sluis pakt illegale verhuur van vakantiehuizen aan

Sluis pakt illegale verhuur van vakantiehuizen aan

Geplaatst op 28/03/2019 door PZC

CADZAND - Woonwijken in Cadzand mogen niet veranderen in vakantieparken. Dat vindt niet alleen de dorpsraad van Cadzand, ook burgemeester en wethouders van Sluis zoeken naar een oplossing.

Het college is van plan om op te treden tegen de overtredingen, vertelt wethouder Peter Ploegaert. Dat moet nog formeel besloten worden maar achter de schermen wordt al een tijdje gekeken naar de problematiek van het verhuren van tweede woningen aan toeristen. Huizen die als tweede woning worden gebruikt, worden steeds vaker verhuurd via websites zoals Booking.com. Dat mag niet en toch gebeurt dit, ook in andere kustdorpen.

Aan de bel

De dorpsraad van Cadzand trok er al meermaals over aan de bel. In november werd er een lijst naar Sluis gestuurd, met zo’n dertig woningen die aantoonbaar commercieel worden verhuurd. Onlangs diende een aantal inwoners een handhavingsverzoek in. Samen met zeventig handtekeningen van dorpsbewoners. Dat had effect, de problematiek heeft de aandacht. Jan Voerman, lid van de dorpsraad, vindt dat in ieder geval goed nieuws. ,,We wachten verder af.”