VillaparkCadzandBad.nl Communicatieplatform Noordzee Résidence Cadzand-Bad
Eerste fietsopstappunt komt in Cadzand-Bad

Eerste fietsopstappunt komt in Cadzand-Bad

Geplaatst op 12/04/2018 door PZC

CADZAND-BAD - De provincie wil Zeeland op de kaart zetten als de fietsregio bij uitstek. Fietsopstappunten moeten daarbij helpen. De eerste wordt donderdag geopend in Cadzand-Bad.

Bij de opstappunten, die op meerdere plekken in de provincie gerealiseerd worden, worden fietsers in de watten gelegd. Er is een digitaal scherm met routes, internetverbinding, een picknickbank en oplaadmogelijkheden voor e-bikes en telefoons.

Het eerste opstappunt komt op de parking bij de Shortgolf Cadzand-Bad aan de Lange Strinkweg. Opening is donderdag om 13.30 uur door onder anderen gedeputeerde Carla Schönknecht en de Sluise wethouder Peter Ploegaert.

Pontjes

De opstappunten komen op plekken waar veel fietsers vertrekken voor een lange rit, zoals bij knooppunten van het fietsroutenetwerk en bij pontjes. Ze moeten ook de parkeerdruk in dorpen verlagen. In onder meer Cadzand wordt geklaagd over fietsers die hun auto de hele dag in het dorp parkeren. Bezoekers van winkels en horecagelegenheden hebben dan geen plek meer. De opstappunten moeten fietsers verleiden hun auto dáár te zetten.